Posted by: rotarud | November 30, 2007

Universitatea de Stat din Moldova are un nou rector interimar

www.usm.mdDupă ce la 26 noiembrie Universitatea de Stat din Republica Moldova  a fost vizitată de preşedintele ţării, noul rector interimar al Instituţiei superioare de învăţămînt a devenit Gheorghe Ciocanu. Dacanul facultăţii de Matematică şi Informatică a fost numit în funcţie prin ordinul ministrului Educaţiei şi Tineretului, Victor Ţvircun, şi va deţine interimatul pînă va fi ales un nou rector.
Ceremonia organizată cu ocazia promovării profesorului Gheorghe Rusnac în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Italia, precum şi investirea în funcţie a rectorului interimar s-a desfăşurat în prezenţa senatului, profesorilor, studenţilor, preşedintelui ţării, Vladimir Voronin şi miniswww.interlic.mdtrului Educaţiei şi Tineretului, Victor Ţvircun. La deschiderea solemnităţii, şeful statului a remarcat că în cei 14 ani de activitate în funcţie de rector al USM, Gheorghe Rusnac a contribuit la dezvoltarea unui sistem educaţional modern şi stabil al ţării, deasemenea el a accenuat eforturile depuse de ex-rector în obţinerea de către Republica Moldova a statutului de membru al Procesului de la Bologna. Vladimir Voronin şi-a exprimat convingerea că Gheorghe Rusnac şi în funţia de ambasador al ţării noastre în Italia va activa cu aceeaşi tenacitate în promovarea imaginii Republicii Moldova pe plan european.
În acelaşi context, preşedintele ţării a menţionat că recent, Parlamentul Republicii Moldova a a adoptat în primă lectură un nou regulament, completare a Legii Învăţămîntului, cu privire la alegerea rectorilor instituţiilor de învăţămînt superior din Moldova. Referindu-se la alegerea noului rector al USM, şeful statului a spus că aceasta trebuie să decurgă după principii corecte şi democratice, în conformitate cu legislaţia în vigoare. La rîndul său, rectorul interimar, Gheorghe Ciocanu, a menţionat că în timp ce va exercita această funcţie va încerca să menţină politica managerial stabilită pînă acum de predecesorul său şi va asigura o continuitate a integrării ştiinţifice şi a educaţiei.
Cu acelaşi prilej, Vladimir Voronin a vizitat Centrul Interuniversitar “Pro-Bologna, a facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Muzeul Universităţii şi Biserica “Întîmpinarea Domnului”. Deasemenea a şeful statului a luat cunoştinţă cu condiţiile de instruire a studenţilor facultăţiii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării  în cadrul laboratoarelor “Radio”, “TV” şi “Presa scrisă” ale Centrului Multimedia.


Leave a comment

Categories